extra veilig internet

Stop risico op Cybercrime

Ook gehoord over die cyberaanval die de universiteit van Maastricht zeker een week lamlegde? Dat overkomt jou toch niet? Toch is de kans hierop groot, want uit onderzoek blijkt dat juist mkb’ers steeds vaker slachtoffer worden van cybercrime. Eén verkeerde klik op een link kan jouw digitale bedrijfsvoering voor langere tijd volledig uitschakelen.

 

Extra Veilig Internet

Zeker de helft van de mkb’ers heeft te maken met cybercrime en één op de vijf werd in 2019 zelfs slachtoffer. Desondanks loopt het mkb achter in digitale veiligheid. Cybercriminelen weten dat en sturen massaal moeilijk van echt te onderscheiden e-mails. Je hebt ze vast al wel eens langs zien komen. Zo’n nepmail van een bank, waar je niet eens klant bent, met de vraag even in te loggen om je betaalrekening te ontgrendelen. Of een e-mail van de ‘post’ dat je een pakket hebt gemist. Klik je op de track & trace-link dan vind je geen pakketje, maar installeer je kwaadaardige software op je computer.

Veilig internet

Een veilige en betrouwbare internetverbinding is de levensader van organisaties. Dit moet altijd werken! Tegelijk neemt ook het risico op virsussen, ransomware en malware toe. Veilig internet is dan ook een absolute must!

 

Zet een hek om onveilige sites

Extra Veilig Internet zet een hek om alle gevaarlijke websites. Op die manier komen collega’s vanuit jouw internetaansluiting of wifi niet meer op de frauduleuze plekken van het internet. Ze kunnen nog wel overal komen, maar als een site malware of andere gevaarlijke content bevat, wordt deze geblokkeerd en zie je een waarschuwingspagina.

 

Voorkom contact met cybercriminelen

Het mooie is dat het twee kanten op werkt. Zo wordt ook verdacht netwerkverkeer naar onveilige webadressen geblokkeerd. Komt een collega met zijn gekaapte laptop binnen, dan kan dat niet door criminelen worden misbruikt. Ook wanneer je vergeten bent je virusscanner te updaten en ben je geïnfecteerd, kan een kwaadaardige site geen gegevens bij je ophalen. Tegelijk voorkomt Extra Veilig Internet ook dat hackers toegang krijgen tot slimme, op internet aangesloten apparaten van beveiligingscamera’s tot thermostaten.

 

Extra bescherming

Extra Veilig Internet blokkeert onveilige websites op basis van een continu bijgehouden database met malafide websites. Bovendien zet het een webfilter in dat speurt naar schadelijke inhoud op webpagina’s. Zo voorkom je dat jij of collega’s per ongeluk op onveilige sites belanden. Dat onderneemt een stuk veiliger én zorgelozer.

 

Waarom Extra Veilig Internet

  • Het belang van veilig internet is essentieel voor de bedrijfscontinuïteit.
  • Veel MKB organisaties beschermen zichzelf onvoldoende tegen cybercrime.
  • Ruim de helft van het MKB heeft in 2019 te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit.

 

Extra veilig internet is direct voor jou beschikbaar. Wil je ook vooral ondernemen en je geen zorgen hoeven te maken om cybersecurity? Neem contact op!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Harrie de Jong