vulnerability scan

Vulnerability scan

Zwakke plekken

Je kunt je ICT-omgeving op allerlei manieren beveiligen. Maar of je goed beschermd bent, blijft altijd de vraag. Vaak leidt het dagelijks gebruik tot zwakke plekken. Iemand heeft bijvoorbeeld een gemakkelijk wachtwoord. Of laat na het installeren van software een poort van de firewall openstaan. Met een vulnerability scan leg je deze zwakke plekken bloot.

 

Zo werkt de vulnerability scan

Bij een scan proberen we, net als een hacker, op allerlei manieren jouw ICT-omgeving binnen te komen. Van applicaties en apparaten tot de infrastructuur, we vallen de omgeving op alle fronten aan. Dat doen we niet eenmalig, zoals bij een pentest, maar doorlopend. De omgeving verandert namelijk continu.

 

Security is een strategie

Doel van de vulnerability scan is uiteraard om fouten op te sporen, zodat je hackers voor bent. Maar dat niet alleen. Op basis van de scan maken we een plan. Hoe kun je de veiligheid vergroten? Welke processen horen daarbij? En wat vraagt dat van medewerkers? Security is een strategie: wil je veilig werken, dan heb je een duidelijke visie nodig. Daarover denken we graag met je mee.

 

De vulnerability scan bieden we aan in samenwerking met Guardian360, onze partner op het gebied van security. Guardian360 ziet security als een strategie, net als wij. Door de driehoek mens, proces en technologie optimaal op elkaar af te stemmen, zetten we ons met elkaar in voor een veilige ICT-omgeving.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Harrie de Jong