E-mails versleutelen: standaard onderdeel van Office 365

e mails versleutelen standaard...

Soms wil je e-mails beveiligen. Als je vertrouwelijke informatie verstuurt bijvoorbeeld. Of als je aan regels of afspraken moet voldoen. Gebruik je Office 365, dan kan dat. De functionaliteit om berichten te versleutelen is eenvoudig toe te voegen aan je mailsysteem.

 

De functionaliteit om berichten te versleutelen vormt een standaard onderdeel van Office 365. Je hebt er geen extra software voor nodig en hoeft geen ingewikkelde configuraties uit te voeren. Nadat de functionaliteit is geactiveerd, kun je e-mails met een druk op de knop beveiligen via de optie ‘Machtiging’ in Outlook.

 

Machtigingsniveaus

Er zijn verschillende machtigingsniveaus:

  • Versleutelen: het bericht is alleen leesbaar voor geautoriseerde ontvangers.
  • Niet doorsturen: ontvangers mogen het bericht niet doorsturen.
  • [Bedrijfsnaam] – vertrouwelijk: het bericht is alleen bedoeld voor interne gebruikers. Zij mogen het bericht wijzigen, maar niet kopiëren of afdrukken.
  • [Bedrijfsnaam] – vertrouwelijk – Alleen weergeven: het bericht is alleen bedoeld voor interne gebruikers. Zij mogen het bericht niet wijzigen, kopiëren of afdrukken.

 

Beveiligde E-mail bekijken

Wat ontvangers zien, hangt af van de omgeving waarin ze werken.

  • Ontvangers die Office 365 of Outlook.com gebruiken, kunnen de e-mails direct lezen. Het enige wat ze zien, is een melding dat het om een versleuteld bericht gaat.
  • Ontvangers die geen Office 365 of Outlook.com gebruiken, moeten eerst op een link klikken. Ze melden zich aan met hun Google-account of via een eenmalige wachtwoordcode. Nadat ze dat hebben gedaan, wordt de e-mail zichtbaar in hun browser.

 

Deze functionaliteit gebruiken?

Gebruik je Office 365 en wil je e-mails beveiligen? Neem dan contact met ons op, zodat we de functionaliteit om berichten te versleutelen voor je kunnen activeren.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp Microsoft Teams?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?