Inbraak voorkomen? Eenvoudiger dan je denkt!

inbraak voorkomen eenvoudiger dan...

Ben jij voorbereid op criminaliteit? Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van weerbaarheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Bescherm jezelf met beveiligingscamera’s. Wat zijn de voordelen van dit digitale beveiligingsteam?

 

1. Verleng de tijdsduur

Inbrekers zijn bang om gepakt te worden. Ze gaan voor een maximale buit in een minimale tijd. Pas je maatregelen toe waardoor de tijdsduur toeneemt, dan is de kans groot dat een inbreker opgeeft. Je kunt de ramen en deuren bijvoorbeeld voorzien van SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk of extra beveiligde ruimtes creëren.

 

2. Sluit gelegenheid uit

De gelegenheid maakt de dief. Via openstaande ramen en losliggende opstapjes kunnen inbrekers gemakkelijk binnenkomen. Ook bureaus met waardevolle spullen zijn interessant. Ruim je alles netjes op en sluit je de ramen en deuren aan het eind van de dag, dan ziet je pand er voor inbrekers ineens een stuk minder aantrekkelijk uit.

 

3. Snoei het groen

Een bedrijfstuin is mooi, maar kan ook gevaarlijk zijn. Struiken en hagen vormen de perfecte verstopplek tijdens een inbraak. Beperk je de hoogte van het groen? Dan staan inbrekers bij het betreden van je terrein gelijk vol in het zicht. Goed blijven snoeien dus!

 

4. Weet wie binnen zijn

Inbrekers gaan soms een pand binnen om vooronderzoek te doen. Houd de entree daarom goed in de gaten. Richt bijvoorbeeld een balie in waar bezoekers zich kunnen aanmelden. Zorg er daarnaast voor dat bezoekers altijd door iemand worden opgehaald en begeleid, zodat ze niet zelf door het pand dwalen.

 

5. Stel gegevens veilig

Spullen kun je vervangen, maar belangrijke documenten niet. Staan ze in een kast, dan grist een inbreker ze zo mee. Kies je ervoor om de documenten in de cloud te bewaren, inclusief betrouwbare back-up, dan verklein je het risico op verlies tot een minimum.

 

6. Creëer mist

Komt een inbreker, ondanks alle maatregelen, toch binnen? Dan biedt de mistgenerator uitkomst. Binnen een paar seconden ziet de inbreker geen hand voor ogen meer. Waardevolle spullen, maar ook de uitgang, zijn dan ineens een stuk moeilijker te vinden.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp beveiligingscamera’s?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?