Kerstvakantie

kerstvakantie

Een strandbedje op Curaçao, een vakantiehuis in Drenthe of de binnenspeeltuin om de hoek. Waar zit jij deze kerstvakantie? Wat je plannen ook zijn, de kans is groot dat je af en toe je laptop openklapt. Zo’n online werkplek lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar tot een paar jaar geleden was jouw bureau op kantoor de enige locatie waar je aan de slag kon. Aan de ene kant fijn, omdat je thuis nergens omkijken naar had. Aan de andere kant moest je in drukke tijden vaak langer op kantoor blijven of ’s avonds terugkomen.

 

Sommige bedrijven werken nog steeds op deze manier. En dat is begrijpelijk, want het kan best spannend zijn om de oude vertrouwde computerkasten in te ruilen voor moderne laptops. Want wat als medewerkers onderweg inloggen bij een onveilig wifinetwerk? Een avondje gaan gamen? Of hun kinderen YouTube-filmpjes laten kijken?

 

Online werkplekken kunnen een gevoel van onveiligheid met zich meebrengen. Maar het tegendeel is waar: de werkplekken zijn standaard goed beveiligd en worden continu geüpdatet om bescherming te bieden tegen de nieuwste gevaren. Zo houd je kwaadaardige software en phishing mails buiten de deur. Je verkleint zelfs het risico op ongelukken. Bij gladheid hoeven medewerkers de weg niet op, maar werken ze gewoon een dagje thuis. En is het druk richting Amersfoort, dan gaan ze aan de slag bij de vestiging in Zwolle.

 

Kortom: online werkplekken zijn veilig. Het enige gevaar dat je loopt, is dat je aan het werk blijft. Ook tijdens de kerstvakantie. Gelukkig is daar een oplossing voor: je laptop op kantoor laten liggen, net als vroeger. Dan ben je écht vrij deze feestdagen. Geniet ervan!

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp ICT?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?