Microsoft is nu gestopt met ondersteuning Windows 7. Wat nu?

microsoft is nu gestopt...

Gebruik je nog Windows 7? Let dan op: Microsoft is namelijk gestopt met de ondersteuning van dit besturingssysteem en een aantal andere softwarepakketten. Dit heeft gevolgen voor de stabiliteit van jouw IT-omgeving.

 

Waarom stopt Microsoft met Windows 7?

Microsoft biedt al ruim tien jaar ondersteuning voor Windows 7. In de tussentijd zijn er nieuwe versies van het besturingssysteem uitgebracht. Om daarop te kunnen focussen, komt er per 14 januari 2020 een eind aan de ondersteuning van Windows 7.

 

Waarom kun je niet zonder ondersteuning?

De IT-wereld ontwikkelt zich continu. Elke dag ontdekt Microsoft risico’s voor jouw IT-omgeving. Door updates uit te brengen, word je tegen deze risico’s beschermd. Gebeurt dit niet meer, dan loopt de stabiliteit van je IT-omgeving gevaar.

 

Welke systemen worden niet meer ondersteund?

We adviseren je actie te ondernemen als je een van de volgende producten gebruikt:

  • Windows 7
  • Windows Server 2008
  • Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Exchange Server 2010
  • Microsoft Office 2010

 

Wat moet je doen?

Wil je veilig blijven werken, dan raden we het volgende aan:

  • Upgrade naar een Windows 10 Pro-licentie: dit lijkt een eenvoudige stap, maar het kan zijn dat je systeem onvoldoende kracht en geheugen heeft. Dit kunnen we voor je controleren.
  • Stap over op nieuwe hardware met Windows 10 Pro: hierbij combineer je nieuwe software met nieuwe hardware. Zo werk je niet alleen veiliger, maar ook sneller.
  • Kies voor Microsoft 365 met Windows 10 Pro: deze upgrade kun je doen als je Office 365 gebruikt. Je krijgt hierbij allerlei nieuwe functionaliteiten op het gebied van samenwerken, compliance en veiligheid.

 

Wat is de eerste stap?

Eerste stap is inventariseren wat je het beste kunt doen. Werk je je huidige product bij naar een actuele versie? Of stap je over naar een compleet nieuwe oplossing? De upgrade kan flink wat tijd in beslag nemen. Zeker als je besluit om je server en werkplekken te vervangen. Wacht dus niet te lang. Hulp nodig? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp Microsoft?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?