Nieuwe tips over cybersecurity

nieuwe tips over cybersecurity

Nu de wereld in hoog tempo digitaliseert, wordt cybersecurity steeds belangrijker. Daarom delen we weer een aantal nieuwe tips met je om veilig online te werken. Heb je er bijvoorbeeld weleens over nagedacht om niet ICT, maar Financiën keuzes te laten maken over cybersecurity?

 

Laat het maken van keuzes over aan de financiële afdeling

Een cyberaanval kan uw volledige proces verstoren en daardoor veel geld kosten. Cybersecurity is dan ook niet alleen een taak van de ICT-afdeling; je moet er op strategisch niveau over nadenken. Neem het Hoofd Financiën: hij of zij kent alle geldstromen en is als geen ander in staat om de impact van een aanval in te schatten. Dit vormt het perfecte uitgangspunt om de benodigde investering in cybersecurity te bepalen. Hiervoor hoeft het Hoofd Financiën geen cybersecurity-expert te zijn. Net als bij andere risico’s moet hij of zij weten welke risico’s worden beschermd. Daarover adviseren wij graag.

 

Bespaar kosten door kennis te delen met branchegenoten

Zoals u waarschijnlijk weet, vraagt een veilige werkomgeving om meer dan alleen een firewall en antivirussoftware. Dat maakt investeren in cybersecurity kostbaar. En precies daarom is het interessant om samen te werken met andere bedrijven in uw branche. Hoe gaan zij om met cybersecurity? Wat werkt wel? En wat juist niet? Het delen van kennis geeft je de mogelijkheid om gericht te investeren in effectieve oplossingen.

 

Blijf back-uppen, back-uppen en nog eens back-uppen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maak regelmatig back-ups van uw bestanden. Op die manier kunt u geen slachtoffer worden van ransomware, waarbij hackers uw bestanden op slot zetten en pas weer vrijgeven na betaling.

 

Beveilig je wifi-netwerk met een sterk wachtwoord

Het klinkt vanzelfsprekend, maar beveilig je wifi-netwerk met een sterk wachtwoord. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven nog steeds het wachtwoord gebruiken dat ze van hun internetprovider hebben gekregen.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp security?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?