Tips voor 123456-, qwerty- en welkom01-gebruikers

tips voor 123456 qwerty...

123456, qwerty en welkom01. Weet je wat dit zijn? Juist: de meest gebruikte wachtwoorden in Nederland. Misschien pas jij ze zelf ook toe. Enerzijds weet je dat dit niet veilig is, maar anderzijds blijft het lastig om een complex wachtwoord te onthouden. Gelukkig bestaan er nog meer oplossingen om je account te beschermen.

 

Stel tweetrapsverificatie in

Gebruik je tweetrapsverificatie, dan hoeft je wachtwoord niet complex te zijn. Na het noteren van je gebruikersnaam en wachtwoord volgt er namelijk een extra toegangscontrole. Hierbij moet je een code invullen die je bijvoorbeeld via je smartphone ontvangt. Deze manier van inloggen wordt steeds vaker toegepast. Door banken, maar ook in het bedrijfsleven.

 

 Voorkom ‘wachtwoordgedoe’

Tegenwoordig zijn er wachtwoordmanagers, zoals LastPass en 1Password. Ze bieden een digitale kluis waarin je al je wachtwoorden kunt verzamelen. Vervolgens beveilig je deze kluis met één sterk wachtwoord. Een uitkomst, want zo wordt het een stuk gemakkelijker om voor je accounts verschillende complexe wachtwoorden in te stellen.

 

Beveilig je modem

Hoe sterk je wachtwoord ook is, met een slecht beveiligde modem zet je de digitale deur alsnog wagenwijd open. Niet zo gek dus dat steeds meer cybercriminelen zich richten op thuiskantoren. Via verschillende apparaten, waaronder je modem, proberen ze toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Tijd voor een check dus!

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp Microsoft 365?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?