Voor elk probleem een oplossing

voor elk probleem een...

In je dagelijkse werk kun je met allerlei ICT-problemen te maken krijgen. Deze problemen komen nooit gelegen. Daarom delen wij praktische oplossingen. Deze keer: Waarom werkt het systeem zo langzaam als ik thuis werk?

 

Dit kan de oorzaak zijn:

Je werkt via een VPN-verbinding op de kantoorserver. Bij deze verbinding ben je afhankelijk van de snelheid van de server, het internet op kantoor en het internet bij jou thuis. Wanneer één van die drie niet optimaal functioneert, wordt het systeem langzaam. En heeft de server een storing, dan kun je helemaal niets doen.

 

Dit merk je:

Bij een VPN-verbinding moeten alle gegevens steeds van de kantoorserver worden ‘opgehaald’. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat het scrollen door bestanden schokkerig gaat. Hoe meer collega’s de VPN-verbinding gebruiken, hoe langer het laden van bestanden duurt. Daarbij maakt het niet uit hoe snel jouw laptop of computer is.

 

Dit is een oplossing:

Met een online werkplek werk je altijd snel. In plaats van op kantoor staat de server bij Microsoft 365 in de cloud. Omdat Microsoft 365 een enorme capaciteit biedt, presteert het systeem optimaal. Bovendien kun je overal aan de slag. Een uitkomst als thuis of op kantoor de stroom uitvalt, maar ook als je met jouw organisatie nieuwe vestigingen wilt openen. Je hoeft dan niet steeds in extra servers te investeren.

 

Dit levert de oplossing op:

Bij een online werkplek benut je de kracht van jouw laptop of computer. Je opent bestanden namelijk niet vanaf de server, maar op jouw eigen apparaat. Wijzigingen worden continu gesynchroniseerd naar de cloud, waardoor collega’s direct zien wat je doet. Ze kunnen zelfs tegelijk met jou bestanden aanpassen. Dat maakt op afstand samenwerken nog gemakkelijker.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Meer weten over de online werkplek?

Neem dan contact op met Korné Spaan

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?