De inkjetprinter: terug van weggeweest

de inkjetprinter terug van...

Denk je aan een inkjetprinter, dan denk je waarschijnlijk aan dure cartridges. Dé reden dat je ooit besloot om een laserprinter aan te schaffen. Iets wat wij zelf ook deden. Maar nu we een paar jaar verder zijn, merken we dat fabrikanten niet stilzitten. De inkjetprinter is namelijk terug van weggeweest.

 

Wat de nieuwste generatie inkjetprinters kenmerkt? De relatief lage total cost of ownership. Tel alle voordelen maar eens bij elkaar op:

  • Hoog rendement

Voorheen was je met een laserprinter op de lange termijn goedkoper uit. Met een toner kon je namelijk veel meer afdrukken maken dan met een cartridge. Dat is nu niet meer het geval: de cartridges zijn vervangen door inktzakken met een zeer hoog rendement. Je kunt er meer dan 80.000 pagina’s mee printen.

  • Nooit meer wachten

Ken je dat? Je stuurt een printopdracht, maar moet vervolgens eerst wachten totdat de printer is opgewarmd. Bij de inkjetprinter is dat verleden tijd. Dankzij de zogenoemde ‘koude techniek’ begint de printer vrijwel gelijk met afdrukken. Sommige apparaten behalen daarbij snelheden van wel honderd pagina’s per minuut!

  • Hij doet het

Een printer moet het doen. Altijd. Daarom is ervoor gekozen om bij de nieuwste inkjetprinter zo min mogelijk onderdelen te gebruiken. De tijd dat je stilstaat door onderhoud en reparaties is hierdoor lager dan ooit.

  • Minder afval

Naast energieverbruik speelt afval vandaag de dag een grote rol. Waar je bij een laserprinter te maken hebt met toners, drums en verpakkingsmateriaal, hoef je bij een inkjetprinter alleen de lege inktzakken weg te gooien. Zo kun je je CO2-voetafdruk met wel 92 procent verkleinen.

  • Alles kan

Wil je hoogwaardig reclamemateriaal of foto’s printen? Op basis van resolutie wint inkjet het van laser. Daarmee zijn inkjetprinters veelzijdig: je kunt met één machine allerlei soorten afdrukken maken. Daarnaast is het mogelijk te werken met verschillende documentoplossingen.

  • Energiezuinig

Printers zijn doorgaans echte energieverslinders. Dat geldt niet voor de nieuwste generatie inkjetprinters: ze verbruiken tot 96 procent minder energie dan laserprinters. Beter voor het milieu én voor je portemonnee.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp cloud?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?