Met deze beveiligingsmaatregelen kun je jouw ICT-omgeving nóg beter beschermen

met deze beveiligingsmaatregelen kun...

Dat je je ICT-systeem anno 2021 goed moet beveiligen, weet je inmiddels. Maar of je voldoende doet, blijft de vraag. Met de beveiligingsmaatregelen in deze blog kun je jouw systeem nóg beter beschermen. Hoewel je de maatregelen misschien niet kent, is het zeker de moeite waard om ze toe te passen. Microsoft 365 helpt je daarbij.

 

Microsoft 365 is een online omgeving waarin je efficiënt kunt samenwerken. Het platform biedt alles wat je nodig hebt. Ook allerlei slimme beveiligingsmaatregelen.

 

Toegang

  • Je moet meerdere stappen doorlopen om bij het platform binnen te komen. Eerst identificeer je je met een wachtwoord, daarna met een unieke sms-code. Zo houd je hackers op afstand: zelfs als ze je wachtwoord hebben, staan ze voor een dichte deur.
  • Het platform is op zo’n manier in te stellen dat je bedrijfsdata alleen kunt openen via goed beveiligde apps. Belangrijk, zeker als binnen jouw organisatie gebruik wordt gemaakt van privéapparatuur.

 

Check

  • Alle e-mails met onbekende bijlagen worden gescand. Ziet een bijlage er verdacht uit, dan komt de e-mail niet binnen.
  • Klik je op een onbekende link in een e-mail, dan wordt de bestemming gecheckt. Je krijgt een waarschuwing te zien als de bestemming schadelijk lijkt te zijn.
  • Het gebeurt weleens dat op het oog veilige links worden omgeleid naar onveilige websites. Om dat te voorkomen, vinden er controles plaats. Wanneer de bestemming schadelijk is, wordt de link geblokkeerd.
  • Soms is een verzender van een e-mail niet wie hij of zij beweert te zijn. Detecteert het systeem imitatie, dan wordt de e-mail geblokkeerd of verplaatst naar de map met ongewenste e-mail.

 

Beheer

  • Met controlemechanismen als ‘Niet doorsturen’ of ‘Niet afdrukken’ zorg je ervoor dat alleen de ontvanger van een e-mail toegang heeft tot bepaalde informatie. Wil je de informatie nog beter beveiligen, dan is het zelfs mogelijk om de complete e-mail te versleutelen.
  • Wie toegang hebben tot welke bestanden, bepaal je zelf. Zo kun je instellen of medewerkers een bestand mogen lezen, bewerken of afdrukken.
  • Je kunt op afstand bedrijfsdata verwijderen. Een uitkomst wanneer een apparaat gestolen is bijvoorbeeld.

Hoe goed je jouw ICT-systeem ook beveiligt, een rampscenario heb je altijd nodig. Daarom beschik je over een goede back-up. Zo zijn bestanden in geval van nood in een paar klikken terug.

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp Microsoft 365?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?