Office 365 beveiligen met multifactor authenticatie en appwachtwoorden

office 365 beveiligen met...

Zo’n zestig procent van de Nederlandse bedrijven verwacht dat eind 2019 het merendeel van hun ICT in de cloud staat. De cloud wordt hierdoor steeds interessanter voor hackers. Hoog tijd dus om iets te vertellen over multifactor authenticatie en appwachtwoorden voor Office 365.

 

Werk je in de cloud met Office 365, dan is het belangrijk om je data goed te beschermen. Het klinkt als een vanzelfsprekendheid, maar gebeurt nog niet altijd. Wil je hackers weren? Multifactor authenticatie en appwachtwoorden behoren tot de meest effectieve beveiligingsmethodes. Ze zorgen ervoor dat de data in jouw Office 365-account ook echt van jou blijft.

 

Multifactor authentication

Met multifactor authentication weet je zeker dat niemand anders kan inloggen bij jouw Office 365-account. Deze methode gaat namelijk verder dan één verificatie met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je moet een tweede verificatie uitvoeren om je account in Office 365 te openen. Dit gebeurt via een telefoongesprek, sms of app op je smartphone. Pas daarna kun je inloggen. Een slimme methode, omdat hackers niet over jouw smartphone beschikken. Hierdoor is de dubbele verificatie voor hen onmogelijk.

 

App-wachtwoord

Met een appwachtwoord voorkom je dat jouw Office 365-data zomaar op allerlei apparaten geopend kan worden. Wil je bijvoorbeeld je mail inzien op je nieuwe smartphone, dan moet je het apparaat eerst machtigen. Je doet dit door via je Office 365-account een appwachtwoord te genereren. Vul je het wachtwoord in op je smartphone, dan krijg je toegang tot je mail. Met deze methode ga je datamisbruik tegen. Bovendien gebruik je het appwachtwoord maar één keer, waardoor een hacker er niets aan heeft. Heel effectief!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over multifactor authenticatie en appwachtwoorden? Neem dan contact op met Harrie de Jong of Korné Spaan. Wij helpen je graag!

​Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen

Wil je meer weten over het onderwerp Office 365?

Neem dan contact op met Harrie de Jong

Interessant artikel? Deel het met uw netwerk

Op de hoogte blijven?