Gecertificeerd netwerk Pieter Zandt Scholengemeenschap

gecertificeerd netwerk pieter zandt...

De Pieter Zandt is een reformatorische scholengemeenschap met vestigingen in Kampen, Staphorst, Urk en IJsselmuiden. Wanneer je in een lokaal bent, sta je er niet bij stil hoeveel techniek er achter de muren en vloeren schuilgaat. Van computers tot telefoons, printers en beveiligingscamera’s, ze worden allemaal digitaal aangestuurd. En dat vraagt om goede bekabeling. In opdracht van de Pieter Zandt verzorgde Systra ICT maar liefst 260 aansluitingen. ICT-netwerkbeheerder Wim Visser blikt terug op het project.

 

 “Een professionele ICT-omgeving is tegenwoordig onmisbaar in het onderwijs. Samen met vijf collega’s zorg ik er daarom voor dat alles goed werkt. In het afgelopen jaar pakten we de infrastructuur aan. Systra ICT hielp ons hierbij. De medewerkers verdiepten zich in onze situatie en dachten proactief mee. Zo bleek het mogelijk om de patchkast efficiënter in te richten, waardoor we geen extra exemplaar hoefden aan te schaffen. Ook werkten ze goed samen met onze partners. Door de werkzaamheden slim te verdelen, bespaarden we veel tijd.”

 

“De nieuwe infrastructuur werd zorgvuldig gerealiseerd: met speciale apparatuur controleerden de medewerkers de prestaties van de bekabeling die ze hadden aangelegd. Op basis daarvan gaven ze een officieel certificaat af. Dit certificaat biedt ons de zekerheid dat alle 260 aansluitingen goed werken. Maar dat niet alleen. We beschikken ook nog eens over 25 jaar systeemgarantie.”

 

“Hoewel het project inmiddels is afgerond, werken we nog steeds veel met Systra ICT samen. Vindt er binnen de Pieter Zandt een verhuizing plaats of wordt er bijvoorbeeld een nieuw lokaal gebouwd, dan schakelen we het vertrouwde team in voor de bekabeling. De medewerkers overleggen met de elektricien, denken mee over de tekeningen en verzorgen de aanleg. Zijn ze klaar, dan hoeven wij alleen nog maar de apparatuur neer te zetten. Verder hebben we nergens omkijken naar.”

Wil je meer weten over onze IT oplossingen?

Neem dan contact op met Harrie de Jong