“ICT maakt deel uit van het recyclingsproces”

ict maakt deel uit...

Gerbuvet B.V. is gespecialiseerd in het recyclen van frituurvet. Op het bedrijfsterrein in Ermelo worden vaten vol frituurvet verzameld en professioneel verwerkt. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van gecertificeerde laboranten, zodat na het recyclingproces een nieuwe, hoogwaardige grondstof ontstaat voor de bio-brandstoffenindustrie. Daarmee draagt Gerbuvet B.V. bij aan een schoner milieu. En wij indirect ook. Al meer dan tien jaar ondersteunen we het bedrijf op het gebied van ICT. IT-specialist Erik Steenbergen vertelt erover.

 

 “Al jaren beheren we de ICT-omgeving van Gerbuvet B.V. De omgeving bestaat uit een server, zo’n tien werkplekken, een goede back-up en een printer. Niet zo ingewikkeld, zou je denken. Maar we richten ons op meer dan alleen het kantoorwerk. Zo is aan de server een weegbrug gekoppeld, wat betekent dat ICT deel uitmaakt van het recyclingproces. Dit brengt voordelen, maar ook risico’s met zich mee. Werkt de koppeling met de weegbrug niet, dan ligt het proces stil. Om dat te voorkomen, hebben we veel aandacht voor beheer en voeren we regelmatig onderhoud op locatie uit.”

 

“Eind 2019 concludeerden we dat het tijd was voor een nieuwe server. De volledige ICT-omgeving moest gemigreerd worden, ook de koppeling met de weegbrug. Door deze werkzaamheden goed voor te bereiden en rechtstreeks contact te leggen met softwareleveranciers, verliep de migratie zonder problemen. Medewerkers merkten er nauwelijks iets van. Enige verschil is dat de mail nu in de cloud draait, inclusief Advanced Threat Protection. Met dit pakket van Microsoft kunnen medewerkers een stuk veiliger e-mails versturen en ontvangen. Een noodzakelijke stap, zeker voor Gerbuvet B.V. We willen nu eenmaal niet dat cybercriminaliteit een schoner milieu in de weg zit!”

Wil je meer weten over IT-omgevingen?

Neem dan contact op met Harrie de Jong