“Met SharePoint kunnen docenten tegelijk in één document werken”

met sharepoint kunnen docenten...

“Het onderwijs digitaliseert: steeds meer lesmateriaal wordt online aangeboden. Daarom hebben onze leerlingen sinds een paar jaar hun eigen Chromebook. Ze werken in de cloud, wat betekent dat ze met een internetverbinding overal aan de slag kunnen. De benodigde updates en back-ups regelen we centraal, waardoor de omgeving altijd veilig en up-to-date is.”

 

“Ook docenten gebruiken hun laptop steeds vaker. Ze geven presentaties via het digibord, bereiden lessen voor in Word en werken samen met collega’s aan projectplannen. Tot voor kort gebeurde dit via de lokale server, waardoor docenten veelal gebonden waren aan het schoolgebouw. Wilden ze ergens anders werken, dan gebruikten ze een VPN-verbinding of zetten ze hun documenten op een usb-stick. Niet zo efficiënt en bovendien niet altijd veilig. Tijd voor verandering dus.”

 

“In de zomervakantie hebben we met Systra ICT de ICT-omgeving van onze docenten naar de cloud overgezet. Het projectplan zorgde voor structuur: Systra ICT bracht onze omgeving in kaart, bepaalde wat er moest gebeuren en voerde op basis daarvan de benodigde werkzaamheden uit. Toen de docenten na de vakantie weer op school kwamen, werden ze goed op weg geholpen. Ze maakten kennis met de nieuwe omgeving, kregen een duidelijke instructie en konden vervolgens direct aan de slag.”

 

“Onze docenten gebruiken nu Microsoft 365, waar ze over vertrouwde programma’s als Outlook, Word, Excel en PowerPoint beschikken. Mooie extra is SharePoint. Via deze gedeelde schijf kunnen docenten tegelijk in één document werken. Heel handig. Hebben ze bijvoorbeeld vergaderd over het jaarlijkse schoolplan, dan voegt iedere docent na afloop zijn of haar deel toe. Teksten heen en weer mailen is niet meer nodig. Er ontstaat als vanzelf een compleet plan.”

 

“In de toekomst willen we Microsoft Teams gaan gebruiken. Met dit programma kunnen we documenten delen, chatten en vergaderingen plannen, wat het onderlinge samenwerken nog gemakkelijker maakt. Ik ben benieuwd!”

Wil je meer weten over SharePoint?

Neem dan contact op met Harrie de Jong