“Met thermische camerabeveiliging kunnen we ongewenst bezoek eenvoudig signaleren”

met thermische camerabeveiliging kunnen...

Auto’s van A naar B brengen. Dat is wat ATS Autotransport doet. Elke dag gaan de tien chauffeurs met een trailer vol de snelweg op. Ze beginnen en eindigen in Staphorst, waar zich sinds 2020 het nieuwe opslagterrein bevindt. Er staan maar liefst 350 auto’s. En dat vraagt om goede beveiliging. Eigenaar Harm Bloemert vertelt erover.

 

 “Op ons opslagterrein staan auto’s van leasemaatschappijen, garages en verhuurbedrijven. Het risico op een inbraak is groot. Willen we een verzekering afsluiten, dan gelden er allerlei richtlijnen. Daarom namen we deze richtlijnen mee bij de inrichting van ons nieuwe terrein. Voor onszelf, maar bovenal voor onze klanten. Zo kunnen wij de zekerheid bieden dat hun auto’s zich op een veilige plek bevinden.”

 

“Om de benodigde beveiligingsmiddelen te bepalen, legden we contact met Evert Jan van Systra ICT. Hij regelde de telefonie al voor ons. In overleg kozen we voor thermische camerabeveiliging. Deze camera’s detecteren temperatuurverschillen, waardoor we ongewenst bezoek eenvoudig signaleren. De beelden worden continu bewaakt door een gecertificeerde alarmcentrale. Tot nu toe is er nog niets gebeurd. Ik denk dat alleen de aanwezigheid van de camera’s al afschrikt.”

“We zijn blij met de thermische camerabeveiliging. Dat we Evert Jan al in een vroeg stadium bij de inrichting van ons nieuwe terrein betrokken, bleek een slimme zet. Hij inventariseerde onze wensen, verkende de locatie en legde contact met de verzekeringsmaatschappij. Op basis daarvan bracht hij een advies uit. Hij dacht niet alleen mee over de camera’s, maar ook over de benodigde verlichting en de mantelbuizen in de grond. Toen hij de camera’s ging ophangen, kon hij de bekabeling eenvoudig door deze buizen heen trekken.”

 

“Net als bij onze telefonie verloopt bij de camerabeveiliging alles via de cloud. Daarom heeft Evert Jan een stabiele glasvezelverbinding voor ons geregeld. Met deze verbinding kunnen we eenvoudig opschalen. Belangrijk, want in de toekomst hopen we door te groeien naar een opslagcapaciteit van 500 auto’s. Nu we over een stabiele basis beschikken, zijn we klaar voor de volgende stap.”

Wil je meer weten over camerabeveiliging?

Neem dan contact op met Harrie de Jong