AH Elzinga kiest voor kwaliteit Systra ICT camera’s

ah elzinga kiest voor...

Renovatie en uitbreiding supermarkt

AH Elzinga in de Meppelse wijk Oosterboer is geopend na een renovatie en uitbreiding. Als onderdeel daarvan is deze winkel omgebouwd naar een moderne Albert Heijn-supermarkt. “Net als in andere publiek toegankelijke gebouwen ben je als retailondernemer tegenwoordig mede-verantwoordelijk voor de veiligheid van alle bezoekers en het eigen personeel”, vertelt Elzinga. “Daarom heb ik als onderdeel van onze verbouwing een flink aantal extra beveiligingscamera’s laten installeren door onze partner Systra ICT. Cameratoezicht is naar mijn ervaring namelijk een effectief beveiligingsmiddel om ongewenste incidenten te voorkomen en op te lossen”. Elzinga gebruikt al sinds 2012 digitale beveiligingscamera’s, om toezicht te houden op de winkel en directe omgeving.

Kwaliteit doorslaggevend

“Wij hebben binnen en rondom de verbouwde AH supermarkt 17 extra beveiligingscamera’s geïnstalleerd, waardoor het totale aantal op een dertigtal uitkomt”, licht data & telecomspecialist Evert Jan Kin toe. “Merendeels onopvallend te monteren modellen die op een standaard computer beheerd kunnen worden”. “Bij onze keuze voor beveiligingscamera’s van Systra ICT zijn de beeldkwaliteit en deskundige ondersteuning van de partner doorslaggevend geweest”, vervolgt Elzinga. “De afgelopen jaren hebben wij zelf ervaren dat ze betrouwbaar en vrijwel onderhoudsvrij werken. Tenslotte staan de gekozen beveiligingscamera’s bekend als best beveiligde camera’s tegen hackers, wat voor retailtoepassingen natuurlijk ook een voordeel is.”

Retailtoepassingen

De belangrijkste toepassingen voor beveiligingscamera’s in de retail zijn toezicht houden op kassa’s, gangpaden en de directe omgeving, zoals toegangsdeuren en parkeerplaatsen. “Onze klanten zien bij het betreden van de supermarkt op een confrontatiescherm dat wij toezicht houden”, zegt Elzinga. “Uiteraard worden er geen privacygevoelige opnames bewaard. Alleen bij incidenten, of bijvoorbeeld een onduidelijkheid bij het afrekenen, worden de betreffende beelden bekeken. Dankzij de hoge resolutie lenzen van de beveiligingscamera’s van Systra ICT zijn onze beelden haarscherp, waar ook de politie blij mee is. Verder gebruiken wij de beveiligingscamera’s nog om te kijken of er een extra kassa moet worden geopend, afhankelijk van de drukte en voor het toezicht houden op waardevolle emballage. Net als de oudere types, die al zo’n zes jaar in gebruik zijn, bevallen de nieuwe binnenmodellen uitstekend, terwijl ze in vergelijking met de beveiligingscamera’s van andere merken veel minder opvallen.”

Wil je meer weten over beveiligingscamera’s?

Neem dan contact op met Harrie de Jong