ict netwerk

ICT Netwerk

Geen netwerk? Geen proces. Nu steeds meer apparaten en applicaties afhankelijk zijn van internet, vormt het netwerk een cruciale schakel om je bedrijf draaiende te houden. Maar wat als je letterlijk de draad kwijt bent?

 

Optimaal presteren

Van servers, laptops en printers op locatie tot systemen, telefoongesprekken en documenten in de cloud. De infrastructuur van jouw bedrijf wordt steeds complexer. Behoefte aan overzicht? Wij brengen het ICT netwerk op orde of leggen een compleet nieuwe structuur aan. Met kabels en verbindingen koppelen we apparaten en applicaties, zodat ze samenwerken aan optimale prestaties.

 

Stabiliteit behouden

Heb je overzicht, dan wil je dat behouden. Daarom voegen we nieuwe apparaten en applicaties niet zomaar toe, maar denken we na over een goede plek binnen het netwerk. Dankzij deze aanpak blijft het netwerk stabiel. Neemt het risico op storingen af. En ben je productief. Elke dag.

 

Veilige keuze

  • Dankzij een geordende infrastructuur laten we apparaten en applicaties optimaal samenwerken.
  • We plaatsen en beheren een firewall die fungeert als poortwachter van het netwerk.
  • Bij veranderingen geven we advies, zodat de stabiliteit van het netwerk gewaarborgd blijft.

Onze werkwijze

Analyse

Het risico op storingen beperken? Dan is een analyse van het netwerk de moeite waard. Vaak ligt hier de oorzaak.

Advies

We leggen uit hoe we de omgeving op orde kunnen brengen of maken een overzichtelijk ontwerp voor een nieuw netwerk.

Implementatie

Door alle apparaten en applicaties op de juiste manier te koppelen, laten we ze optimaal samenwerken.

Beheer

We monitoren het netwerk continu. Nieuwe apparaten of applicaties toevoegen? Dan volgt er een advies, zodat je het overzicht behoudt.

Begin dit jaar raakten wij in gesprek met een school in Kampen. De school liep regelmatig tegen ICT-problemen aan: het opstarten van de computers duurde lang, printopdrachten kwamen niet aan en applicaties liepen vast. Al snel signaleerden wij dat de school toe was aan nieuwe bekabeling, één van de belangrijkste onderdelen van het computernetwerk.

Groen van Prinstererschool

Lees deze case

Het risico op storingen beperken?

Neem contact op